Hopp til sideinnhold
Badeball i friske farger på en grønn plen

Usikker på sorteringen? Slik sorterer du i sommer

Lurer du på hvordan du skal sortere solkremtuben, grillen din, oppblåsbare flyteleker og andre ting i sommer? Vi har noen tips.

Ferietid betyr forhåpentligvis sol, bading og litt andre aktiviteter enn til hverdags. Men før du kjøper engangsgrill og store flamingoer i rosa plast, spør deg gjerne først om du virkelig trenger det. Unngå å kjøpe ting som gir glede en kort stund før det blir til avfall. Og hvis du først skal kjøpe noe, sjekk gjerne bruktmarkedet. Det ligger en del badeleker og andre typiske sommerting på Finn og Facebook. Kanskje har vi nettopp det du trenger på Affi Bruktbutikk på Årabrot?

Og helt til slutt kan du bidra med rett sortering av det du skal kaste. Vi har samlet noen tips om hvordan du sorterer noen av de tingene du gjerne bruker i løpet av sommeren.

Oppblåsbare badeleker

Kastes som restavfall. Det er nemlig bare emballasje av plast, altså plast som har pakket inn produkter, som skal kastes i plastretursekken.

Engangsgrill

Kjøp gjerne en liten og lett grill som alternativ til engangsgrillen. Hvis du skal kaste en engangsgrill sorteres den som restavfall. Engangsgrillen må være helt kald før du kaster den. Du kan bruke en flaske vann for å kjøle den ned fortere. Se etter en spesialdunk for engangsgriller om du er i parken eller på stranden. Engangsgriller som settes igjen ute i naturen eller i parker er et forsøplingsproblem.

Solkremtube

Sorteres som plastemballasje. Plastemballasjen er klar for sortering når det ikke er matrester eller andre produkttester igjen. Selv om tuben virker tom, pleier det å være rikelig med solkrem igjen. Finn fram saksen og klipp tuben i to, så har du solkrem i noen dager til, samtidig som tuben blir klar for sortering.

Må du kjøpe ny, eller kan du bruke den fra i fjor? Se etter et “åpent krukke-merke” på kremen, som forteller hvor mange måneder produktet er holdbart etter du åpnet det for første gang. Holdbarheten påvirkes av hvordan du har oppbevart solkremen, den skal ha hatt det mørkt og ikke for varmt. Sier merket at solkremen er holdbar, og du har oppbevart den riktig, kan du fremdeles bruke den. Bare husk at solkremen kanskje ikke beskytter like godt lenger.

Er det andre ting du lurer på når det gjelder sortering? Sjekk Sortere.no, her kan du søke etter det du skal kaste, og få opp hvordan det sorteres der du bor.