Hopp til sideinnhold
REdu-student Trym Hemmingstad og Idun Myrseth utenfor HIM på Årabrot

REdu-studenter 2024 I gang med sommerens prosjekter

HIM tar imot to nye REdu-studenter sommeren 2024. Idun og Trym skal de neste ukene jobbe med undervisningsopplegg og renovasjonsgebyr i HIM.

De to er så vidt i gang med prosjektoppgavene sine den første uken, og understreker at de foreløpig er på planleggingsstadiet. Mye kan endres underveis.

-Det er det som er så spennende. Vi får veldig frie tøyler, og jobber selvstendig ut fra oppgaveteksten. Dermed får vi være med på å påvirke prosjektoppgaven vår. Det er litt skummelt, men veldig gøy, sier studentene.

 

Idun Myrseth avbildet på undervisningsrommet til HIM, foran storskjem og informasjonstavler Fra lektorstudie til undervisningsopplegg

Idun Myrseth er fra Skudeneshavn, og har nettopp fullført lektorstudier ved NTNU i Trondheim. I sommer skal hun skal se på hva HIM skal tilby skoleklasser i de nye undervisningslokalene på Årabrot.

– Jeg ser frem til å bruke utdannelsen min til dette. Jeg skal se på hvordan andre avfallsselskap gjør dette med undervisning og formidling, og lage en skisse for et undervisningsopplegg i HIM. Jeg har allerede en del tanker og idéer, smiler Idun. Hun er opptatt av å se på et opplegg som dekker læreplanen, og har forslag til for- og etterarbeid.

-Målet er at elever og skolene skal få mest mulig ut av besøket hos HIM, sier Idun.

 

Økonomistudent ser på renovasjonsgebyr

Trym Hemmingstad fra Tysvær er ferdig med sitt andre år ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

-Jeg har hatt kjekke sommerjobber tidligere, men dette er den første som er så relevant for økonomiutdanningen, sier han. Trym skal se på renovasjonsgebyr, og om det kan være smart å ha differensierte gebyr. Differensiert gebyr betyr at kundene velger f.eks. størrelse på beholder eller antall ganger de ønsker tømming.

-Jeg skal kartlegge hvordan andre selskap gjør det, og hvordan de løser det praktisk og økonomisk. I tillegg skal jeg se på hvilken effekt det har hos de selskapene som har differensiering. Det blir både utfordrende og spennende, sier Trym.

Verdifullt for utviklingsarbeid i HIM

HIM har tatt imot REdu-studenter hver sommer siden 2021. Studentene har hatt ulik bakgrunn, og jobbet med varierte prosjekter.

-Det er verdifullt for oss å ta imot REdu-studenter hver sommer. De kommer med oppdatert kunnskap og et nytt blikk på det vi driver med. Studentene jobber med tema som er viktige for HIM, og prosjektet munner ut i en oppgave. Denne blir brukt i videre arbeid og utvikling hos oss, sier leder for utvikling, kommunikasjon og miljø i HIM, Veslemøy Eriksen.

Hva er REdu?

REdu er gjenvinningsbransjens felles kompetanseløft, og jobber for å få flere unge til å velge en karriere i bransjen. Som REdu-intern får du 4-8 uker med full lønn, relevant erfaring innenfor ditt fagfelt og innsikt i en av Norges mest uunnværlige bransjer. Avfalls- og gjenvinningsbransjen i Norge har vært i stor endring de siste årene. I dag kjennetegnes den av avansert teknologi, spennende innovasjonshistorier og nye markedsmuligheter