Hopp til sideinnhold
To HIM-medarbeidere ved avfallsbeholdere som de kontrollerer

Kvalitetssikring av hentesteder Hva gjør vi på eiendommen din?

Bor du i Etne og har sett HIM-medarbeidere ved eiendommen din? I juni startet HIM opp en gjennomgang av alle hentestedene våre. Det betyr at vi skal innom alle adresser, og se over avfallsdunker og plassering.

Vi starter i Etne, og etter hvert skal alle hentesteder i eierkommunene kvalitetssikres. HIM henter avfall hos 62 100 innbyggere og 4000 hytteabonnenter , Tysvær, Vindafjord, Etne og Bokn.

Hva kontrollerer HIM?

Vi sjekker at alle adresser har de dunkene de skal ha, og at de er registrert med rett hentested. Hver avfallsbeholder skal være merket med en adresseetikett. Vi sjekker dette, og skriver ut nye etiketter hvis det mangler.

Adresseetiketten er viktig for at du skal vite hvilke dunker som er dine, og for at renovatørene skal vite hvem dunkene tilhører. Dette er spesielt viktig der flere naboer setter dunkene sine sammen.

Vi ser også etter skader på avfallsbeholderne, og melder inn dette sånn at de skiftes ut. Det kan gå lang tid før vi har vært innom alle eiendommer i HIM-området, så meld gjerne fra selv hvis du har en ødelagt dunk. Du bestiller ny avfallsbeholder på kontaktskjema.

Hvorfor gjør HIM dette?

Vi har en gjennomgang av hentesteder for å få systemene våre til å fungere best mulig. Det er enklere å kommunisere med innbyggerne når vi vet at rett beholder står på rett eiendom, og at alle kunder har de avfallsbeholderne de skal ha.

Hvis noen sorterer feil, og for eksempel kaster elektrisk avfall og batterier i restavfallet, eller har en overfylt beholder, skal vi kunne gi dem en tilbakemelding. For å gjøre det må vi være sikre på at vi har rett avfallsbeholder på rett adresse.

Hvordan vil kundene merke det?

Som kunde merker du ikke så mye til dette. Men du kan gjerne treffe oss i nabolaget ditt etter hvert som vi beveger oss gjennom HIM-området.  Vi starter i Etne, og skal videre til Vindafjord, Tysvær, Bokn og Haugesund. Det er en omfattende jobb å gå gjennom alt, derfor kan det ta lang tid før vi kvalitetssikrer nettopp din eiendom.