Hopp til sideinnhold

Juletre-innsamling Haugaland-elever henter juletre

HIM henter juletre i januar, og får god hjelp av elever på Haugaland videregående. -Det er veldig kjekt å komme seg ut av klasserommet og få gjort ting i praksis, sier Louise Ree, Emma Selbak Rød og Malin Fuglestein.

Louise Ree og Emma Selbak Rød.

De tre går Vg2 Transport og logistikk ved Haugaland videregående skole. Vi møter dem i Haugesund, etter at de har vært en runde og hentet juletre på Hagland. Malin sitter bak rattet, og kjører den hvite lastebilen gjennom forskjellige boligområder, mens Louise og Emma ser etter juletre som er plasserte ved avfallsbeholdere. I løpet av et par timer henter de 10-15 juletre. Fangsten varierer etter hvilke områder det blir hentet i.

-Dette er en nyttig erfaring. Det krever en del logistikk og planlegging i forveien, og så får vi testet hvordan det fungerer når vi er ute. Det er spennende, for vi vet jo ikke hvor det er juletre. Vi kjører rutene og sjekker, og henter trærne som er satt ut, forteller elevene.

 

Motiverende arbeid

Det er to klasser ved Haugaland som deler på jobben med henting av juletre, og fordeler rutene mellom seg. Lærer Jarle Bruntveit sier at det er et perfekt læringsoppdrag for elevene på transport og logistikk.

-Her får de planlegge oppdraget i forkant, gjennomføre det og dokumentere det etterpå. Samtidig som de lærer om transportoppdrag får de også mer kunnskap om gjenvinning og renovasjon.

Oppdrag som dette er også veldig motiverende for elevene, da dette er et «skarpt» oppdrag ute i den virkelige verden og ikke bare i et klasserom, sier Bruntveit.

Malin Fuglestein.

Strålende fornøyde

HIM har samarbeidet med Haugaland videregående siden høsten 2020. Det begynte med et prøveprosjekt for innsamling av juletrær i Haugesund kommune, deretter fortsatte det med innsamling av hageavfall våren 2021.

-Nå er vi i gang med juletrær for andre gang. Vi er strålende fornøyde med jobben elevene utfører for HIM. Det gjør at vi kan teste ut ordninger vi ønsker å innføre, noe som vil gi et bedre tilbud til innbyggerne våre på sikt. Vi ønsker gjerne å samarbeide med andre skoler i andre prosjekt, så det er bare å ta kontakt, sier leder for kvalitet og tjenesteutvikling i HIM, Veslemøy Eriksen.