Hopp til sideinnhold
Rune Veste foran Affi Bruktbutikk

Affi Bruktbutikk på Årabrot Populær gjenbruksbutikk

Affi Bruktbutikk i Årabrot miljøpark nærmer seg 25 år. -I dag har vi konkurranse fra flere aktører, men vi har fortsatt mange kunder og stor trafikk, sier butikkansvarlig Rune Veste.

Affi Bruktbutikk ble etablert på Årabrot i 1998. Butikken holder til i egne lokaler i miljøparken, og har et utvalg som varierer etter hvilke varer som kommer inn, og hva som selges.

Gjenbruk i stedet for avfall

Hele idéen bak Affi Bruktbutikk er at mange ting som leveres til Årabrot miljøpark er for bra til å kastes.

-Når du kommer til miljøparken med avfall kan du ta turen innom til oss med det som egentlig er for fint til å kastes. Vi vurderer om det er noe vi kan selge, sier Rune. Han forteller at de som jobber på Affi og på rampen på Årabrot i tillegg plukker ut ting som allerede er kastet, og som de ser kan få nytt liv som gjenbruksfunn. Også helt ubrukte ting kan dukke opp blant avfallet, med prislapp og det hele.

Gå på skattejakt

Affi selger møbler, interiør, byggevarer, bøker, bilder, litt sportsutstyr, ja egentlig det meste. Gjenstandene er fordelt over to etasjer, og i perioder med mye varer kan det være trangt om plassen.

– De fleste synes det er hyggelig å gå på skattejakt her inne. Vi har ingen typisk kunde, her kommer folk i alle aldersgrupper. Noen stikker innom ens ærend, andre besøker oss når de likevel er på Årabrot. Og så har vi en god del faste kunder, sier Rune. Med årene har det dukket opp en rekke gjenbruksbutikker på Haugalandet, i tillegg til at mange selger brukte ting på Finn og Facebook.

-For vår del er det bare positivt at gjenbruk er populært, sier butikklederen.

Egen byggevareavdeling

Like før jul i 2019 åpnet Affi egen byggevareavdeling. Her er mye spennende for hobbysnekkeren: Dører, vinduer, vasker, fiskeredskap, verktøy og skap er noe av utvalget.

-Vi har mye som kan brukes til drivhus, utestuer, løer og naust. Det merkes at det er mange på Haugalandet som har prosjekter hjemme eller på hytta for tiden, og byggevareavdelingen har blitt populær, sier Rune.

Rimelig lesestoff

Affi er et av få steder som fortsatt tar imot brukte bøker. Det betyr at lesehester kan plukke mange godbiter.

-Noen bøker får prislapp og selges enkeltvis, men vi har også flere kasser med bøker som kundene kan lete gjennom selv. De kan fylle en bærepose med bøker for 50 kroner, sier Rune.

Først til mølla

Affi Bruktbutikk legger ut smakebiter av utvalget på sin egen Facebook-side. Noen ser bildene og spør om det er mulig å holde av enkelte ting, men her opereres det med først-til-mølla-prinsippet.

-Det som legges ut på Facebook i dag kan være solgt etter noen timer. Rådet for de som er interesserte er å ta turen innom oss, sier butikklederen. Affi åpner klokken 10 på ukedager, og har ellers samme åpningstider som Årabrot miljøpark.

På miljøstasjonen på Toraneset og i Etne har HIM også et gjenbrukstilbud, Skattkamrene. Det er ubetjent, og du kan sette fra deg ting du tror andre kan ha glede av, og plukke med deg det du vil til eget bruk gratis.

 

Bildene viser ting som har vært til salgs på Affi  Bruktbutikk det siste halvåret. De er et eksempel på litt av utvalget som finnes. For å se hva som er til salgs akkurat nå er du velkommen til å ta turen innom.