Hopp til sideinnhold

Masse gratis aktiviteter Bli med på Grønn dag i Bibliotekparken

Lørdag 8. juni inviteres du for første gang til Grønn dag i Bibliotekparken. Veien utenfor biblioteket stenges for trafikk, og det blir festivalstemning med masse kjekke aktiviteter.

HIM er med på Grønn dag, sammen med Haugesund Folkebibliotek, Haugesund kommune, UNI-K, Frilager, Hagelaget og Vår Frelsers menighet. Veiløpet mellom parken og Vår Frelser menighetshus vil bli stengt av for dagen, og hele området skal fylles med stands, mat og drikke, leker, rebusløp, forskjellige utsalg og aktiviteter. Det blir spennende tilbud for alle, med fokus på bærekraft, gjenvinning, miljø og ansvarlig forbruk. Få mer informasjon og se fullt program på Haugesund Folkebibliotek sin nettside. 

Renovasjonsbil og pop up gjenbruk

Vi åpner en pop up gjenbruksbutikk med utvalgte varer fra Affi. Butikken vil være åpen mellom 11:00 og 15:00. Du finner oss i parkeringsgarasjen under Haugesund folkebibliotek, og betaling fikses med Vipps. 

Har du lyst å sitte i en renovasjonsbil? Nå får du muligheten! HIM stiller med en av sine renovasjonsbiler – og vi ønsker deg velkommen til å prøvesitte. Gøy for både barn og voksne.

Lær mer om kompost

Lurer du på hva kompost er, og hvordan det blir laget? HIM har kompoststand under Grønn dag. Her får du vite mer om hvordan hageavfallet ditt omdannes til næringsrik kompost, og fordelene med å bruke kompost i hagen. 

Lever farlig avfall og småelektrisk

Har du noe malingsresterspraybokser eller småelektrisk du ønsker å bli kvitt? Miljøbilen vår kommer også, og du kan levere inn farlig avfall og EE-avfall.  Obs! Det blir ikke mulig å bruke bil frem til oss, siden gaten ved biblioteket er stengt i forbindelse med arrangementet. Du må derfor komme på sykkel eller til fots.

Du kan levere mindre mengder farlig avfall, som olje, maling, spraybokser, rengjøringsmidler, lim, neglelakk og batterier. Lurer du på hva som egentlig er farlig avfall kan du lese mer på Sortere.no.

Vi tar også imot småelektrisk, som mobiler, ladere, ledninger osv. Større ting kan du levere i miljøparkene våre, eller i butikker som selger denne type varer.

Vi håper du tar turen – velkommen til Grønn dag!