Hopp til sideinnhold
Folk fra brannvesenet og HIM står ved porten på Årabrot miljøstasjon. Bilder fra brannvesenet i bakgrunnen.

Nyttig trening Brannøvelse på Toraneset

Denne uken øvde Haugaland Brann og Redning på Toraneset miljøpark. Brannvesenet og HIM trente på et scenario med en eksplosjon på en tilhenger lastet med acetylen, hydraulikkolje og farlig avfall.

Øvelsen var først og fremst for innsatslederne i Haugaland Brann og Redning, som fikk trene på samhandling og kommunikasjon. Brannvesenet organiserte seg med innsatsledelse og lederstøtte både på skadested og ved hovedkontoret i Haugesund.

-Dette har vært veldig nyttig. Vi hadde et utfordrende scenario som innsatslederne og lederstøtten vår fikk øvd på, sier Morten Svandal. Han er områdeleder øst i Haugaland Brann og Redning, og trekker frem at det også er nyttig å bli bedre kjent med miljøparken, og ressursene som er tilgjengelig der. Etter øvelsen hadde HIM og brannvesenet en felles gjennomgang og evaluering.

Hjalp til med å stoppe lekkasje

Øvelsen ble også en god gjennomgang for HIM, bekrefter driftsleder i HIM, Ole A. Svendsen, og arbeidsleder på Toraneset, Håvard Kallestadbakken. Medarbeiderne i administrasjonen på Toraneset måtte evakuere, og kunder som var inne i parken ble vist til trygt område. Kunder på vei inn ble stoppet så lenge øvelsen pågikk.

-De som jobber i drift på Toraneset hjalp brannvesenet med blant annet å legge ut sand og bark som stoppet lekkasjen av hydraulikkolje, forteller de.  For ordens skyld: «Oljen» var vann farget med sukkerkulør.