Hopp til sideinnhold
Nytt driftsbygg på Årabrot under oppføring.

Nytt driftsbygg på Årabrot Jakter gjenbruksmaterialer

Det nye driftsbygget på Årabrot begynner å ta form, og gjenbruk er en viktig del av prosjektet. Nå jakter vi gjenbruksmaterialer.

Nybygget skal reflektere HIM som miljøbedrift, med fokus på grønne løsninger og gjenbruk.

-Vi tar imot store mengder med fullt brukbare materialer i miljøparkene våre, og det er viktig for oss å vise at mye av det kan brukes igjen i moderne bygg, sier Veslemøy Eriksen i HIM.

Bygget er i massivtre, med innslag av gjenbruksmaterialer. Kledningen blir plukket ned fra en barnehage, og nå søkes det etter mer gjenbruksmaterialer. Engelsen Bygg og arkitektkontor Brekke-Helgeland-Brekke samarbeider om gjenbruksprosjektet, og på Finn.no kan du se hva de søker etter til nybygget vårt.

Om driftsbygget

Arkitekter fra Brekke-Helgeland-Brekke AS har tegnet bygget, Norconsult avdeling Haugesund har bistått i forprosjekteringsfasing for tekniske fag. Det er Engelsen Bygg som har byggeoppdraget. Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktsverdi på 46,6 Mill NOK. Arbeidet startet opp i begynnelsen av oktober, og skal være ferdig senhøst 2023.

Les mer om bygget og hva det skal inneholde her.