Faktura fra HIM via Vipps

30. juli, 2019

HIM har nå sendt ut faktura for 2. halvår 2019 med avgift for renovasjon og slam.

Vi får en del tilbakemeldinger fra kunder som stiller spørsmål til hvorfor fakturaen kommer via Vipps-appen.

Forklaringen er at Vipps-appen har innstillinger for å motta fakturaer via Vipps.  Dersom denne innstillingen er på, vil fakturaer automatisk komme i Appen. Dersom du ikke ønsker faktura via Vipps, må dette valget slås av under Profil-Betalingsvalg. Dette er m.a.o. noe som brukerne av Vipps styrer selv og som HIM ikke har noen innflytelse på.

Vipps har for øvrig inngått avtale med Nets (Nets holder rede på alle betalingsavtaler i Norge) om at eFaktura-avtaler også blir sendt via Vipps. Derved vil mange erfare at de får faktura via Vipps selv om de har meldt fra om at de ønsker eFaktura.

Ved oppdatering av Vipps-appen anbefaler vi å sjekke om disse innstillingene er slik du ønsker de skal være.

HIM oppfordrer for øvrig alle kunder til å bruke elektronisk mottak av fakturaer, da spares miljøet for papir og forsendelse av papirfakturaer. I nettbanken kan du velge eFaktura eller Avtalegiro. I tillegg er Vipps et godt alternativ til mottak av fakturaer.