HIM deler nå ut beholdere til emballasje av glass og metall

28. august, 2017

Alle husholdninger får nå utlevert nye beholdere for emballasje av glass- og metall. Utleveringen har startet i Vindafjord og Etne og alle abonnenter i HIM området vil få beholdere i løpet av høsten. Beholderen kan tas i bruk når du får den, men første ordinære tømming blir januar/februar neste år.

HIM starter fra nyttår med ny henteordning for emballasje av glass og metall. Dvs. at alle får utlevert ny beholder i tillegg til beholdere for restavfall, papiravfall og matavfall. Ordningen erstatter returpunktene og gjøre det lettere å sortere.

Ny beholder til glass- og metallemballasje og smart krok til å feste plastretursekken i. NB! Kroken skal festes til papirbeholderen.

De fleste får egne 140 liters beholdere, men abonnenter som i dag har felles samleplass vil få felles beholdere eller glassiglo. Enkelte steder der det er svært trangt å komme til for renovasjonsbilene vil også få glassiglo.

I lag med ny beholder til emballasje av glass og metall får du også utlevert en smart krok til å feste plastretursekken i. Husk å feste kroken til håndtaket på papirbeholderen fordi plastemballasjen samles inn i lag med papiravfallet.

Den nye beholderen tømmes hver 8 uke og trenger derfor ikke å stå framme alltid. Du må imidlertid trille den fram på tømmedagen for å få den temt. For å få påminnelse dagne før tømming bør du laste ned vår tømme-App eller melde deg på vår SMS- varslingstjeneste. Vi har også digital tømmekalender på våre nettsider.

Beholderne kan tas i bruk med en gang du får dem, men første ordinære tømming vil bli i januar/februar neste år. Eksisterende returpunkt for emballasje av glass og metall blir tatt inn når ny ordning starter, men disse kan selvsagt benyttes så lenge containerne står ute.

For de fleste abonnenter vil beholderne være store nok, også selv om du skulle glemme eller gå glipp av en ordinær tømming. Det er imidlertid mulig å bestille større beholder hos HIM mot et tilleggsgebyr.

Det er bare emballasje av glass og metall som skal kastes i beholderne. Steintøy, drikkeglass, stekepanner/gryter og annet metall og glass skal leveres til et av våre betjente avfallsmottak. Glassbiter osv. kan evnt. pakkes godt inn og kastes i restavfallet. For å forhindre feilsortering vil beholderne være låste, men har et innkasthull i lokket. Låsen åpnes automatisk ved tømming på renovasjonsbilen.

Det er ansatte fra avdeling Arbeid og Inkludering i Tysvær kommune som skal montere og levere ut de ca. 22 000 beholderne på vegne av HIM.